Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος που λειτουργεί φέτος στο σχολείο με τίτλο “Ανάπτυξη Σχολικού Δικτύου από Εκπαιδευτικά Τηλεσκόπια Κοσμικών Ακτίνων και Ανιχνευτές Αστροσωματιδιακής Φυσικής” , με την καθοδήγηση της Φυσικού κ. Πολυκαρπούλου Μαρίας, έλαβε μέρος σε μια σημαντική δράση.

Το ΕΑΠ διοργάνωσε το Σάββατο 1/4/2023 ημερίδα για την διάχυση των αποτελεσμάτων της 1ης φάσης του εκπαιδευτικού προγράμματος microNet (μNet) και την ανταλλαγή καλών πρακτικών για την 2η φάση του προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη. Το πρόγραμμα μNet αφορά την ανάπτυξη και την μακροπρόθεσμη λειτουργία ενός ελληνικού σχολικού δικτύου εκπαιδευτικών τηλεσκοπίων κοσμικής ακτινοβολίας που θα είναι είτε εγκατεστημένα στα σχολεία είτε τηλεχειριζόμενα.
Στην ημερίδα πήραν μέρος 60 σχολεία (γυμνάσια και λύκεια) από όλη την Ελλάδα. Το 3ο ΓΕ.Λ. Σερρών συμμετείχε στην ημερίδα με τις μαθήτριες Κόρμπου Μακρίνα, Καραλή Αναστασία, από τη Β’ τάξη και Λίλλη Φωτεινή από την Α΄ τάξη και την συνοδό εκπαιδευτικό Πολυκαρπούλου Μαρία. Οι μαθήτριες στην παρουσίασή τους έκαναν ανάλυση των αποτελεσμάτων από την συλλογή ατμοσφαιρικών καταιονισμών εξάγοντας πληροφορίες σχετικά με την φυσική της Κοσμικής Ακτινοβολίας. Οι τρεις μαθήτριες πήραν εύσημα από τον καθηγητή κ. Αντώνιο Λέισο, ο οποίος ηγείται του προγράμματος μNet, για την πρωτότυπη και επιστημονικά άρτια παρουσίασή τους!

Την παρουσίαση της ομάδας μπορείτε να δείτε εδώ